Студът навлиза в България. Със слаб, в Северна България с умерен

...
Студът навлиза в България. Със слаб, в Северна България с умерен
Коментари Харесай

Студът продължава да нахлува от запад

Студът навлиза в България. 

Със слаб, в Северна България с сдържан вятър през днешния ден от северозапад ще продължи да прониква леден въздух и температурите още ще се намалят. Облачността ще бъде забележителна, преди обяд в по-голямата част от страната - без превалявания. След обяд от запад-северозапад ще завали още веднъж, изначало дъжд, само че със захлаждането по високите западни полета дъждът ще премине в сняг и ще се образува тънка снежна завивка. През нощта снеговалежите ще обзет и Централна Северна и Североизточна България. На юг ще вали дъжд. Максималните температури ще са сред 7° и 12°, малко по-ниски в северозападните региони, в София - към 7°, написа.

В планините облачността ще е забележителна. След обяд с превалявания от дъжд, в масивите от Западна България – от сняг. Вятърът ще е сдържан, по високите и открити елементи – мощен от запад-северозапад и с него температурите ще се намалят. Максималната температура на 1200 метра - към 5°, на 2000 метра - към минус 2°.
По Черноморието облачността ще е забележителна. През деня ще е без превалявания, през нощта още веднъж ще завали. По свереното крайбрежие ще духа слаб до сдържан северозападен вятър, а по южното слаб от югоизток. Максималните температури ще са 10°-11°. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде от 2-3 бала.

Във вторник облачността ще е най-вече забележителна. Преди обяд към момента тук-там в източната половина от страната ще превалява дъжд, в Предбалкана и Североизточна България – сняг. Северозападният вятър последователно ще отслабне. Минималните температури ще бъдат сред минус 4° и 1°, а оптималните - сред 1° и 6°. Привечер и през нощта против сряда облачността от запад краткотрайно ще се раздра и намалее. В сряда сутринта ще е студено, с минимални температури до минус 7°, минус 8°. По-късно денем, с насочване напразно от юг, ще стартира стопляне, което ще продължи и през идващите дни, тогава ще бъде и по-чувствително. От запад облачността още веднъж ще се усили, към вечерта и ще завали. През нощта против четвъртък и в четвъртък преваляванията ще продължат на изток, ще са най-вече от дъжд. В Северозападна България и на обособени места в западната половина от страната ще има и условия за поледици. Вятърът краткотрайно ще е от западната четвърт и ще е най-вече сдържан. В петък и събота ще бъде прохладно, изключително в Източна България и в Предбалкана, където югозападният вятър ще се демонстрира и като фьон. Ще бъде още по-топло и минималните температури ще са над нулата, а оптималните - сред 12° и 17°, по-ниски ще останат в северозападните региони и западната част от Горнотракийската равнина, където ще има ниска облачност или мъгла.

В петък вероятността за превалявания от дъжд остава нараснала. В събота ще е без превалявания, ще има и краткотрайни разкъсвания на облачността, само че по-късно след обяд вятърът в Дунавската низина ще се ориентира от северозапад, а от крайните северозападни региони ще стартират нови превалявания. В неделя през страната ще премине средиземноморски циклон и обвързваният с него леден атмосферен фронт. Валежите ще обзет цялата страна. С увеличаване напразно от северозапад ще нахлува леден въздух и дъждът в по-голямата част от Северна България и по високите полета ще премине в сняг и ще стартира да се образува снежна завивка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР